voeding

Wat is de beste woonverzekering?

Wanneer je regelmatig je verzekeringen vergelijkt met andere aanbieders, dan ben je vast ook wel eens de woonverzekering tegen gekomen. Niet nieuw, maar minder bekend bij de consument. Dit komt omdat de naam per verzekeraar verschilt. 

Woonverzekering is alles in 1

Een woonverzekering combineert een inboedelverzekering, opstalverzekering en vaak ook een aansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor betaal je vaak minder premie en heb je al je verzekeringen bij één verzekeraar. Maar wat is de beste woonverzekering?

De beste woonverzekering is voor iedereen anders, omdat elke woonsituatie nu eenmaal anders is. De woonverzekering voor starters die net hun eerste woning hebben gekocht is compleet anders dan voor een gezin met 3 kinderen in een woonboerderij. Daarom is het belangrijk om voor jezelf goed op een rijtje te hebben wat je situatie is. Hoe ziet je inboedel er uit en heb je wellicht een bijzondere verzameling die ook verzekerd moet worden.

Woning mee verzekeren

Je woning verzeker je ook mee in de woonverzekering. Dus is het belangrijk om goed te weten wat voor soort woning je hebt en of dit onder de dekking van de woonverzekering valt. Woningen met een rieten dak bijvoorbeeld worden niet door elke verzekeraar verzekerd of alleen met bepaalde brandwerende maatregelen en tegen een hogere premie. De premies voor een hoekwoning of een rijtjeswoning verschillen ook.

Wil je dus de beste woonverzekering vinden, zorg er dan voor dat je alle gegevens over je woning en je inboedel bij de hand hebt als je gaat vergelijken. Alleen op die manier kun je een goede vergelijking maken en weet je wat de beste woonverzekering voor jou is.